Wat is gezondheidscaching? 

 

Ben je er ondanks verschillende pogingen en diëten nog niet in geslaagd om een gezond eetpatroon te vinden dat je levenslang kan volhouden?

Wil je meer bewegen maar weet je niet hoe? 

Ben je een emo-eter of wil je komaf maken met ongezonde eetgewoontes?

Heb je te vaak last van stress? 

 

We kunnen er niet meer omheen. Een gezonde en bewuste levensstijl wint aan terrein. Een hype? Ik denk het niet. Eens je ervaren hebt wat dat voor je gezondheid en energie kan betekenen, kun en wil je niet meer zonder. Het is soms alleen niet zo makkelijk om op jouw juiste pad te geraken. 

 

Als gezondheidscoach begeleid ik je naar een gezondere levensstijl die haalbaar is voor jou. Dat kan gaan om een voedzaam en gevarieerd eetpatroon, meer beweging of een betere energiebalans. Of een combinatie daarvan. Voor voeding volg ik de 7-stappen methode van Sandra Bekkari (‘Nooit meer diëten’)

 

Stap voor stap

Elk coachingstraject is uniek. Het doel is duurzame verandering in je gedrag. Dat gaat met vallen en opstaan. Daarom is het moeilijk bij aanvang te bepalen hoeveel gesprekken er nodig zijn. De gesprekken zijn erop gericht om je zelfredzaamheid te stimuleren. Verwacht je dus aan een traject waarin je een actieve rol speelt. De eerste twee gesprekken volgen elkaar idealiter snel op (om de  2 weken). Daarna verlaagt het tempo. 

 

Praktisch

Contacteer me voor meer info of een afspraak. Gesprekken vinden plaats na afspraak in de Praktijk Kinesitherapie van Sarah Dewaersegger, Smidsstraat 42 in 3370 Boutersem. 

Als Sana coach volg ik de 7-stappen methode van Sandra Bekkari (‘Nooit meer diëten’). Alle Sana coaches hanteren dezelfde tarieven:

  • 60 euro voor de eerste sessie (1 u.). Je krijgt op voorhand een aantal documenten doorgestuurd om in te vullen zodat we meteen aan de slag kunnen gaan. 
  • 40 euro voor de tweede sessie (40 min.)
  • 20 euro vanaf de derde sessie (20 min.)

Je kunt ook in duo komen (bijv. partners, moeder-dochter, vader-dochter, …). De tweede persoon betaalt de helft van de prijs. Reken ook op een langere sessie. 

Ook eenmalige gesprekken zijn mogelijk. 

Een coachingstraject is geen medische begeleiding. Als het nodig is, word je doorverwezen naar je (huis)arts. 

 

Wat is coaching? 

 

Coaching is een begeleiding op maat waarbij een coach je ondersteunt en motiveert om doelen te behalen die je niet of moeilijk kunt bereiken op eigen houtje. Door gerichte vragen krijg je inzicht in je huidige situatie, wat voor jou belangrijk én haalbaar is én waar je naartoe wilt in de toekomst. Tijdens een aantal gesprekken word je je bewust van je sterktes en hoe je die kan inzetten om tot je gewenste gedrag te komen. Je krijgt ook inzicht in je valkuilen en patronen die als hindernissen op je pad liggen en hoe je ermee kunt omgaan. 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren