Snackgroentjes. Van saai naar snaai!

Altijd fijn als er op een receptie of bij het aperitief snackgroentjes tussen de chips en gefrituurde hapjes liggen. Kleur! Vitamientjes! Vezels! (De bijhorende cocktailsaus niet te na gesproken.) Lekker! (Niet onbelangrijk.)

 

Met een tikje extra moeite geef je ze meteen een wow-effect. En nog meer kleur, vitamientjes en vezels!  Niet alleen je lijf, ook je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn. 

 

De hartige vulling van hummus en geitenkaas zorgt voor een mooi contrast met de zoete geroosterde groenten.

Van ‘how’ naar ‘wow’!

Nodig: 
  • snackpaprika’s
  • minitrostomaten (de typische snacktomaatjes zijn net iets te klein)
  • hummus (bij voorkeur zelfgemaakt, maar je vindt ook prima hummus in de supermarkt of biowinkel)
  • brokkelig geitenkaasje, gemengd met tijm
  • optioneel: kruiden zoals peterselie of koriander, pijnboompitten …
Zo maak je het:
  • groenten grondig wassen
  • paprika’s halveren en ontpitten – minitrostomaten onthoofden en de pitjes uitlepelen
  • paprika’s vullen met beetje hummus – tomaatjes vullen met beetje geitenkaas
  • bestrooien met pijnboompitten
  • dekseltje van de tomaatjes erop
  • 15 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden
  • Voor het opdienen strooi je er wat verse kruiden over en wat peper

Tips

  • Maak meteen een voorraadje. Deze hapjes zijn ook koud lekker en een perfect tussendoortje. 
  • Past ook perfect in de lunchbox van avontuurlijke kinderen. 
  • Zelfgemaakte hummus blijft een kleine week goed in de koelkast. 
  • Doet het goed als bijgerecht.
  • Helemaal geschikt als vegetarisch alternatief bij je maaltijd. 

Zelf hummus maken?

  • 150 g gare kikkererwten (mag uit blik)
  • 1 el tahin (sesampasta)
  • 2 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • naar smaak: teentje knoflook, geroosterd paprikapoeder, komijnpoeder, zwarte peper …

Alle ingrediënten pureren.