Kokostruffeltjes (vegan)

De perfecte treat !

Een ideaal Healthiness tussendoortje om de elfurendip op te vangen, bij je thee/koffie, of om te delen bij een feestje, deze kokostruffeltjes. Zelfs als de zon niet schijnt, katapulteren ze je meteen naar een tropisch strand. Knalblauwe zee, ditto lucht, wit zand, paar palmboompje erbij … Probeer maar uit!

 

Ze zijn niet alleen lekker, ze zijn ook goed voor je lijf dankzij de eiwitten en gezonde vetten die erin verstopt zitten. Eentje is genoeg om er weer even tegen te kunnen.

Klaar in een whip. Letterlijk

Je hebt niet meer nodig dan een (hittebestendige) mengkom, een klopper en 7 ingrediënten. En 7 minuten tijd. Geen elektriciteit, geen hocus pocus. 

 

Ingrediënten (voor de hoeveelheid hierboven op de foto):

  • 100 g kokosroom (grote supermarkt, Thaise winkel of online kruidenier)
  • 25 g geraspte kokos + 10 g om de truffeltjes af te werken
  • 15 g cacaoboter (biowinkel of online kruidenier)
  • 15 g gepelde en geplette (medjoul) dadels, eventueel op voorhand geweekt in lauw water, of 15 ml ahornsiroop/ dadelsiroop/rijststroop
  • 15 g amandelmeel
  • snuf vanillepoeder
  • snufje zout

Bereiding:

  1. Warm de kokosroom in zijn zakje op tussen je handen. Kneed tot het goed gemengd is. 
  2. Smelt ondertussen de cacaoboter (au bain marie) in je hittebestendige mengkom. 
  3. Voeg de kokosroom toe en klop goed door elkaar. 
  4. Voeg alle andere ingrediënten toe. Klop lekker verder. 
  5. Rol truffeltjes, schud ze even rond in een diep bord bestrooid met kokosrasp.
  6. Zet minstens een half uur in de koelkast. 

De kokostruffels blijven een kleine week goed in de koelkast in een luchtdicht afgesloten pot. Eet ze niet meteen op als je ze uit de koelkast haalt, ze zijn het lekkerst als ze wat zachter zijn. Bovendien een goede oefening in zelfdiscipline!

 

Geïnspireerd door het recept van de White Chocolate Truffels van Chris Anca, Tales of a Kitchen. 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren